Referenties

Een Hybris e-commerce platform voor Standaard Boekhandel

Bij Standaard Boekhandel online bestellen, zonder tijd te verspillen

Standaard Boekhandel heeft in de fysieke winkels veel aandacht voor de customer experience. De klant staat in de winkel centraal. Die lijn wilden ze ook doortrekken naar de online wereld. E-commerce en online aanwezigheid is voor winkels meer dan ooit een must geworden om tegemoet te komen aan de nieuwe manier van shoppen. Het doel was redelijk duidelijk: een online shop voor Standaard Boekhandel.

Een webshop op het SAP Hybris platform

SII Belgium werd gevraagd om een nieuw e-commerce platform te bouwen dat gebaseerd is op Hybris, samen met de website op Drupal. SII Belgium stond in voor het projectbeheer, operationeel beheer en de evolutie van het Standaard Boekhandel e-commerce platform en al zijn onderdelen. Dit houdt niet enkel de ontwikkeling op Hybris in, maar ook de ontwikkeling van de website op Drupal en andere integraties.

Integratie van het online & offline verkoopskanaal

Om alles tot een goed einde te brengen heeft SII Belgium sinds de aanvang van het project altijd heel nauw samengewerkt met het e-commerce team van Standaard Boekhandel. Ons team ging ook proactief te werken en stelde ook verschillende e-commerce ideeën en concepten voor. Het was vooral belangrijk dat de processen van zowel de fysieke winkels als die van het e-commerce platform met elkaar zouden integreren. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook gedacht aan de integratie van betalingsmethoden, productaanbod, boekenbonnen en klantenkaarten. SII Belgium heeft ook de ‘Reserveer Nu’ functionaliteit ontwikkeld voor Standaard Boekhandel, waarbij een klant een artikel online kan reserveren en die in de winkel meteen kan gaan ophalen.

Standaard Boekhandel e-commerce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aparte webshop voor e-books

SII Belgium ontwikkelde ook volledig de TOLINO E-reader site voor Standaard Boekhandel, gaande van de business analyse tot de wireframes, het design en de eigenlijke implementatie ervan. Deze site is enkel raadpleegbaar op de TOLINO E-readers en biedt klanten de mogelijkheid om e-books te kopen en ze meteen op hun TOLINO E-reader te downloaden. De TOLINO E-reader site tilt het concept “gebruiksgemak” naar een hoger niveau. Klanten kunnen hun e-books vanop de TOLINO E-reader site na betaling meteen downloaden op hun TOLINO E-reader.

Bijkomende functionaliteiten

Standaard Boekhandel bereikte dankzij een online shop meer potentiële klanten en bouwt steeds verder aan zijn omnichannel aanpak. Om de nieuwe release van het e-commerce platform in te wijden werd het productgamma ook uitgebreid met e-books, muziek en films. De e-commerce site heeft ongeveer 4.000.000 SKU’s online beschikbaar. Dankzij de andere ontwikkelde functionaliteiten komt de klant nog centraler te staan bij Standaard Boekhandel, wat voor een verbeterde user experience en een hogere conversieratio zorgt.