Referenties

Fidea stapt over op een Microsoft .NET website

Nood aan een upgrade

Fidea Verzekeringen is een toonaangevende verzekeraar in Vlaanderen en commercialiseert verzekeringspolissen volgens vier pijlers: mobiliteit, gezin, woning en gezondheid. Fidea wilde haar klanten beter informeren en transparanter zijn in haar communicatie. Zij zitten echter wel met verschillende doelgroepen, waardoor de inhoud varieert. De laatste trends op vlak van website en design wezen erop dat de website van Fidea een upgrade nodig had. Ook wilden zij alle informatie centraliseren, maar toch diversifiëren. Fidea ging bij SII Belgium ten rade voor de volledige remake van haar websites om die gebruiksvriendelijker te maken. Het gaat om de websites www.fidea.bewww.Elit3.be en www.Fideajobs.be.

fidea screen

 

Centraal beheer van microsites en aandacht voor de doelgroepen

De vorige sites stonden verdeeld over verschillende platformen, wat het beheren ervan voor de werknemers soms moeilijk maakte. SII Belgium heeft alles naar het Ektron CMS verplaatst, omdat dit qua prijs-kwaliteit en rekening houdend met de behoeften van Fidea de beste optie was. Zo kon het content team van Fidea ook gemakkelijker de drie sites beheren. SII Belgium begeleidde Fidea volledig in de bouw van de websites. Dit omvatte onder andere de strategische visie, de analysefase, wireframes, informatie-architectuur, design, navigatiestructuur, de eigenlijke ontwikkeling op Ektron CMS, training van het IT team achteraf en uiteindelijk ook de support.

Verder integreerde SII Belgium een gloednieuwe tool om nieuwsbrieven te versturen. Om het leven van de Fidea bemiddelaars te vergemakkelijken werd het extranet gekoppeld aan de interne applicaties die voor hun beschikbaar zijn. De structuur van de website is opgedeeld volgens verschillende doelgroepen en in thema’s die voor deze groepen relevant zijn. Als verzekeraar voldoet hun website natuurlijk ook aan alle van toepassing zijnde veiligheids- en privacymaatregelen.

Fidea insurance

Een gebruiksvriendelijke en duidelijke website: voor medewerkers: verzekeringsbemiddelaars en klanten.

Klanten van Fidea krijgen nu dankzij een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur en verbeterde lay-out nog sneller de juiste informatie te pakken. Het team van Fidea wint ook aanzienlijke tijd door de drie websites in één gecentraliseerd CMS te beheren en de Fidea verzekeringsbemiddelaars zijn ook de nodige integraties en koppelingen met andere systemen zeker welkom. Doordat de website niet bijgewerkt, maar volledig opnieuw werd gebouwd, kon ook beter rekening gehouden worden met de optimale weergave ervan op allerhande mobiele toestellen.