Referenties

Nieuw Crelan intranet voor interne communicatie

Vier jaar na het bouwen van een eerste versie, was Crelanet, het intranet van Crelan, aan vernieuwing toe. Het nieuwe intranet moest het werk van de medewerkers en bankkantoren aanzienlijk vergemakkelijken, vooral in onvoorziene situaties. Crelan was dus op zoek naar een nieuw intranet met aandacht voor snellere communicatie, efficiëntere samenwerking, meer betrokkenheid van werknemers en veiligheid van gegevens. Informatie moest gemakkelijk op te halen zijn door navigatie- en zoekopdrachten. Geavanceerde zoekopties waren een must voor Crelan’s nieuwe intranet.

Crelan intranet

Een veelzijdig SharePoint intranet met supersnelle zoekfunctie

SII Belgium ontwikkelde een nieuw intranet met aandacht voor de behoeften van Crelan, gaande van de analysefase tot de oplevering ervan. De integratie van het intranet met Office, de user adoption en gebruikersdecentralisatie waren ook belangrijk. Crelan wilde de volledige Microsoft Office en SharePoint omgeving in hun IT-infrastructuur implementeren. Het nieuwe intranet was de eerste stap in dit proces. Het belangrijkste element voor het intranet is de vindbaarheid van documenten dankzij een krachtige zoekfunctie. Voor de ontwikkeling van het intranet ontwikkelde SII Belgium ook een geautomatiseerde migratie van de inhoud van het voormalig intranet (in OpenCMS) naar SharePoint 2013. Het design en de ontwikkeling an sich waren de twee laatste stappen van het project. Denk maar aan aandacht voor gebruikerservaring, een migratietool, verscheidene content types enz. Ook werden sommige web parts gepersonaliseerd en moest het intranet ook met geïntegreerde gebruikersprofielen functioneren. Ook was het intranet meertalig.

Altijd de juiste informatie, ook in crisissituaties

Crelan heeft nu een intranet dat voldoet aan haar wensen. Het intranet draait door de gevoelige informatie op lokale servers en wordt dagelijks geconsulteerd door de meer dan 1.000 werknemers van Crelan. Zij krijgen op die manier veilig toegang tot de meest recente informatie en procedures. Daarnaast kunnen ze zelf nieuwsberichten plaatsen om de interne communicatie aan te moedigen. Het nieuwe intranet is documentgericht: dankzij de nieuwe zoekfunctie vinden werknemers steeds de nieuwste informatie terug. Dit is belangrijk bij dagelijks werk, maar zeker in geval van crisis of dreiging is een snelle toegang tot de juiste documenten zeer belangrijk. Alle procedures zijn dankzij de nieuwe zoekfunctie makkelijk terug te vinden, dus ook in onvoorziene situaties weten werknemers meteen hoe te reageren.