Referenties

Vanden Borre e-commerce ondersteuning

Visionairen in e-commerce ondersteunen

Vanden Borre wilde graag zijn producten online verkopen om zo de klant meer flexibiliteit te bieden wanneer hij of zij uitkijkt naar een nieuw product. Klanten zijn dankzij het internet ook beter geïnformeerd. Vanden Borre moet het ook mogelijk maken om producten te vergelijken. Naast een analyse van de mogelijkheden van een webshop was Vanden Borre ook op zoek naar een betrouwbare partner die het nodige strategische advies en de begeleiding kon opnemen voor verschillende interne e-commerce projecten. Vanden Borre had ook een klantgerichte webshop nodig met een grote focus op UX design.

Strategisch advies en analyses

Vooraleer er werd gestart met de bouw van de e-commerce website, werd SII Belgium gevraagd om een functionele analyse uit te voeren. Daarnaast verzorgde SII Belgium ook de prototyping. De technische consultancy voor de definitie en implementatie van de e-catalogus en de e-commerce webshop verzorgden we ook. In 2011 vierde SII Belgium ook een analyse, audit en implementatie van de jobs site van Vanden Borre. De toenmalige website werd ook geanalyseerd en op basis daarvan werden de behoeften en requirements gedefinieerd. Daarnaast voerde SII Belgium ook een analyse uit van de marketingdoelstellingen en de requirements van de website bezoekers. Er ging veel aandacht naar UX design en gebruiksgemak. De webshop moest zo gebruiksvriendelijk mogelijk worden.

 

Vanden Borre e-commerce

De e-cataloog is ook een interessante tool voor klanten. Grote uitgaven gaan gepaard met voorbereidend onderzoek. De e-cataloog bevat duizenden producten opgedeeld in 4 productfamilies. Elk van deze product beschikt over categoriën en subcategorieën ( in het menu) die het voor de klant gemakkelijker maken om het product op te zoeken. Het systeem maakt ook suggesties op basis van de gevraagde functionaliteiten en het budget. Op die manier kan ook een vergelijking gemaakt worden tussen verschillende producten. De gedetailleerde productbeschrijving geeft niet enkel meer informatie over het product maar geeft ook aan in welke winkel die beschikbaar is voor het geval de klant het product in een fysieke winkel wil aankopen. De producten kunnen opgeslagen worden in de winkelwagen en online gekocht worden met een kredietkaart.

UX design & gebruiksvriendelijkheid troef

SII Belgium heeft jarenlang actief samengewerkt met het webshop team van Vanden Borre om tot de gebruiksvriendelijke website/webshop te komen en diens mobiele versie. die bezoekers vandaag zien

Vanden Borre heeft dankzij de uitgebreide analyses van de webshop een duidelijker beeld kunnen krijgen van de vereisten en behoeften. De webshop is uiterst gebruiksvriendelijk geworden dankzij de productfamilies en de categorieën en biedt een duidelijk overzicht van alle producten die Vanden Borre te bieden heeft. Het werd ontworpen en ontwikkeld volgens de laatste trends in de UX wereld. De webshop biedt een duidelijk overzicht van de producten die Vanden Borre aanbiedt. De mobiele website maakt het voor klanten nog gemakkelijker om producten te raadplegen, te vergelijken en te bestellen.